Využíváte služeb profesionálních školitelů a koučů?
Skoro každý hotel již využil nebo využívá trenérů, koučů a školitelů pro školení svých zaměstnanců v běžných měkkých dovednostech
- profesionální obsluha
- komunikace se zákazníkem
- telefonická konverzace
- jak zvládat stres v sezóně
Při zavádění změn a pro dosažení efektivity procesů a lepších výsledků už je potřeba oslovit velmi kvalitního kouče.
Jak vybrat toho správného?
- Pokud hledáte na internetu, pak si vybrané kouče ověřte ještě v registru nebo asociaci koučů a projděte jeho reference
- Podívejte se na jeho/její vzdělání, certifikáty a přístup ke klientovi (Result coaching, Co-Active Coaching, atd.)
- Nebojte se zeptat, jak pracuje sám / sama na sobě
- Při prvním rozhovoru s ním dejte na šestý smysl.
Ideálně by měl mít zkušenosti z hotelu nebo z restaurace, aby mu tato profese nebyla cizí. Není to nutné, ale vše pak bude pro obě strany jednodušší. Pak přesně definujte cíl, který chcete dosáhnout. Popište, co od koučinku očekáváte a dejte kouči možnost seznámení se s tím, proč kouče vlastně hledáte.
Během prvních sezení zjistíte, jestli kouč pomáhá všem zúčastněným vidět věci jinak a jestli se zaměřuje na hledání nových řešení.
Cena hodinu koučování je různá pohybuje se od 1 000 Kč do 5 000 Kč. Předem je třeba také domluvit se s koučem na místě, kde se bude sezení odehrávat. Hotely a restaurace, které disponují konferenčními prostory, samozřejmě upřednostní konání v místě. Kouč však může trvat na uskutečnění sezení jinde, aby účastníci nebyli rozptylováni řešením pracovních problémů.
Myslíte, že může koučink ovlivnit prodej hotelových služeb?
Je jasné, že sezónu žádný kouč neovlivní a kvalitu produktu také ne.
Autor: Dana Petrunčíková
Související články:
Jak zvládat stres, Jak na chronické stěžovatele, Jak bojovat s vyděrači
Napsat komentář